Niečo ku kávičke? Fantastické, fajné florentínky
SERVIS - Recepty | 2.2.2013, 15.28, prispievatelia
Tieto cukrovinky som našla aj pod názvom marokánky, ale florentínky sa mi páčia viac.

Florentínky môžem potrieť aj bielou čokoládou. No výborné sú aj bez nej.
Pripravím si 100 g mandľových lupienkov, 100 g posekaných vlašských orechov alebo lieskovcov, 100 g sušených brusníc, 100 g kandizovaného ovocia. V teflonovej panvici rozpustím 100 g masla, 100 g cukru, 100 ml smotany a 50 g medu. V niektorých receptoch treba dať 250 ml smotany, ale potom treba dať aj 4 lyžice múky. Ja som piekla bez múky. Prevarím, primiešam orechy a ovocie. Na plech vyložený papierom na pečenie ukladám lyžicou malé kôpky zmesi aspoň 5 cm od seba. Pri pečení sa roztečú, stratia tvar, ale nedokonalosť tvaru nahradí ich dokonalá chuť. Pečiem 10-15 minút, kým nedostanú karamelovú farbu. Z plechu ich prekladám až po vychladnutí. Potom potriem vrchnú alebo spodnú stranu rozpustenou čokoládou a nechám stuhnúť.
Julka