Ochutnajte: Vylepšené cestoviny s klobáskou a bryndzou
SERVIS - Recepty | 31.3.2012, 10.29, prispievatelia
Pri skúšaní receptov z časopisov zvyčajne využívam i svoje kulinárske skúsenosti, aby boli ešte lepšie... Toť ma zaujal recept na cestovinu s klobásou a bryndzou. Chutila!

Takúto cestovinu vám neofrfle ani váš chlap. FOTO: Autorka
A to som uvarila asi dve tretiny balíčka obyčajných kolienok v slanej vode. Súčasne som na jednej nasekanej, na oleji obielenej cibuli opražila jednu veľkú olúpanú, po dĺžke rozkrojenú a na plátky nakrájanú domácu klobásku.
Odporúčam tradičnú (nie cesnakovú či pikantnú, ako nabádal recept), aby mala šancu obohatiť chuť aj bryndza. Do jedla som jej jemne primiešala 125 g hneď po zmiešaní uvarenej a scedenej cestoviny s opraženou klobásou.
Okolie porcie na tanieri som posypala nahrubo nastrúhaným tvrdým syrom a osviežila kečupom. Všetko vrátane prípravy zeleninového šalátu mi trvalo pol hodiny. A mali sme obed i večeru pre dvoch. Vyskúšate?
reklama
Ešte poradím, cibuľu upražte len na 1 – 2 lyžiciach oleja, lebo klobása uvoľní ďalší tuk. Ak nemáte doma bryndzu, pokojne využite roztierateľný tavený syr v črievku, aký máte radi. No a ja dám nabudúce bryndze dvojnásobok...
Janka