RECEPTY: Skúsili ste už čipsy z kaprov? Ide o chutné a jednoduché jedlo
SERVIS - Recepty | 23.10.2019, 08.12, reklamný článok
Hľadáte tip na netradičnú večeru? Čo tak skúsiť čipsy z kaprov?
Príprava je jednoduchá. Filety z kapra nakrájame na tenké plátky pripomínajúce čipsy. Tie potom dáme na 24 hodín do marinády. Rybie kúsky následne obalíme do jemnej vrstvy strúhanky a osmažíme na panvici.
Servírovať sa dajú s hranolkami a šalátom. Alternatívou sú baby zemiaky, prípadne iná zelenina podľa chuti.
Kaprie mäso patri medzi nutrične veľmi kvalitné potraviny, obsahuje potrebné bielkoviny a B vitamíny. Sladkovodné ryby celkovo patria medzi najhodnotnejšie potraviny, sú ľahko stráviteľné a obsahujú minimum kalórií.
Zároveň majú vysoký podiel nenasýtených mastných kyselín, ktoré ľudské telo potrebuje pre vyhýbanie sa srdcovo-cievnym problémom.
Nielen kapra ale aj sumca, pstruha, amura, šťuku či zubáča - všetky tieto sladkovodné ryby si môžete kúpiť v Trnave a mať ich zaručene čerstvé.
Na predajni v Kamenáči si rybu vyberiete, na požiadanie vám ju dokonca zabijú, očistia a pripravia na kuchynskú úpravu.
Otvorené majú od pondelka do soboty, v čase od 8:00 do 18:00, v sobotu od 8:00 do 13:00. Prevádzku môžete kontaktovať aj telefonicky na 0917 620 540.
Viac o rybách z Trnavy aj na ziveryby.sk